vitale mensen in vitale organisaties

PRCL, voor duurzame transitie

Onderzoek Vitaliteit & Meerwaarde voor teams en organisaties

Vitaliteit. Bij het begrip ‘vitale mensen’ hebben de meeste van ons beelden, gedachten en gevoelens. Er wordt veel onderzoek gedaan naar persoonlijke vitaliteit. De output van die onderzoeken hebben wij gebundeld in de persoonlijke vitaliteitsaanjager waar een scan en persoonlijke coaching bij hoort.

Ook de vitaliteit van teams en organisaties staat in de belangstelling. Zo wordt hier aandacht aan besteed in onderzoeken van het RIVM en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Er is een onderbuik gevoel dat vitaliteit een belangrijke indicator is voor het aanboren van overlevingskracht uit de huidige problemen. En er zijn ook nog veel vragen: Wat is dat eigenlijk ‘team-vitaliteit en organisatie-vitaliteit’? Wat maakt teams en organisaties vitaal? Welke elementen spelen daar een rol in? Kun je die effectief beïnvloeden? En zo ja, hoe dan? Wat levert het op?

Voor ons staat team- en organisatie-vitaliteit voor een situatie waarin het werk, de energie, de inspiratie, de ideeën van het team|de organisatie soepel stromen. Waardoor mensen met plezier en succes hun werk doen. Waardoor de buitenwereld ervaart dat het sprankelt en stroomt in die organisatie. En waardoor klanten, partners in de keten, potentiële werknemers zich er graag mee verbinden. Dat verdient verder onderzoek.

Wij gaan graag met u in gesprek over wat voor u belangrijke aspecten zijn van vitaliteit, hoe u het herkent, waar u het waarde ziet toevoegen en waar u het meer zou willen. Wij brengen in dat gesprek onze ervaring en ideeën mbt tot team|organisatievitaliteit in. Omdat wij er van overtuigd zijn dat alleen door het gezamenlijk verkennen van het onderwerp, het bij elkaar brengen van succes- en faalverhalen, het mogelijk is te komen tot invalshoeken & ideeën waarmee u en anderen verder kunnen.

De uitkomsten van al onze gesprekken bundelen wij en zullen we als input gebruiken voor een interactief seminar met de deelnemers aan het onderzoek, om op die manier te komen tot acties die de vitaliteit van uw organisatie kunnen borgen/verhogen.

We willen graag in contact komen met directeuren en leidinggevenden om onze vragen en ideeën voor te leggen. Ben je zelf zo iemand of ken je zo iemand? Laat het ons weten. Wij maken graag een afspraak.

Hildegonde Mostert, PRCL
Wilga Janssen, De Kunst van Anders
PS
Welke organisaties in Nederland zou jij willen nomineren als vitale organisatie?
Van welke organisatie zou jij graag het geheim willen weten hoe ze het lukt om aan die uitstraling komen?

Laat het ons weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s